Asbeelden / Beelden met as gieten

Bij ons kunt u ook terecht voor het maken asbeelden of voorwerpen.

Reszto biedt de mogelijkheid om de as van uw dierbare(persoon of huisdier) te verwerken op een speciale manier. Wij kunnen beelden of voorwerpen gieten met de as van een overledene erin verwerkt. De kleine hoeveelheid as wordt door onze kunsthars vermengt en daarna in een mal gegoten van een door u uitgekozen beeldje of voorwerp.

U kunt vantevoren een beeldje uitkiezen of meenemen waar u het as in verwerkt wilt hebben.Van dit beeldje maken wij dan eerst een siliconen gietmal waarin de kunsthars met as gegoten wordt. Het gegoten beeldje kan op verschillende manieren afgewerkt worden, bijvoorbeeld met een brons- of metaalcoating. Hierdoor is het niet van een echt bronzen beeld te onderscheiden.

Heeft u ander idee over de afwerking van de asbeelden? Wij vinden samen een oplossing voor uw wensen.

U kunt op deze manier een persoonlijk aandenken creëren wat echt een band heeft met de overleden persoon of dier. In plaats van de as in een standaard urn neer te zetten kunt iets moois laten maken wat door het uiterlijk ook minder beladen is.  Bij een persoon kunt u denken aan een beeldje van zijn/haar favoriete hobby, beroep of voetbalclub.

Bij een gecremeerd huisdier kunt het as laten gieten in een gelijkend beeldje van van het dier. Of het as bijvoorbeeld verwerken in een speeltje waar uw hond of kat altijd mee speelde. De mogelijkheden zijn eindeloos en samen zoeken we naar een voor u passende oplossing.

Heeft u vragen over asbeelden of wilt u keer komen kijken naar voorbeelden in onze showroom? Bel of mail Reszto voor meer informatie.

  • Aangeleverde beeldje van kat.

  • Van dit beeldje wordt een siliconen mal gemaakt.

  • As wordt vermengd met de kunsthars en in de mal gegoten.

  • Uitgeharde beeld wordt uit de mal gehaald.

  • Kopie van het beeld met as erin verwerkt.

  • Originele beeldje en de kopie met bronscoating.

  • Beeldje van de kat weer op zijn oude plek bij de vijver.