Restauratie en reproductie van ornamenten

Reszto is gespecialiseerd in de restauratie en reproductie van ornamenten en gevelversieringen.

Deze ornamenten kunnen bijvoorbeeld beschadigd zijn door slecht onderhoud, vandalisme of slijtage. Wij kunnen deze beschadigingen vaak op locatie herstellen door het gebruik van restauratiemortels. Ook is het mogelijk om aan de gevel een mal te maken van een bestaand ornament. Hierdoor hoeft een ornament niet altijd verwijderd te worden van een gevel.

Ornamenten en gevelversieringen op gebouwen hadden vroeger vaak een bouwkundige functie en waren onderdeel van de constructie. Nu worden ze meestal alleen als sierelement teruggebracht aan de gevel. Bouwornamenten kunnen uit diverse materialen vervaardigd zijn, het ene materiaal duurzamer als de andere. O.a. hout, keramiek en natuursteen zijn veel gebruikte materialen voor deze oude gevelornamenten.

De reproductie van de ornamenten voeren wij uit in ons atelier in Utrecht ( De Meern ).Wij kunnen ze reproduceren in een composiet materiaal , maar ook beton of gips behoren tot de mogelijkheden. Door het gebruik van duurzame materialen kunnen de ornamenten weer tientallen jaren mee en blijft het cultureel erfgoed behouden.

Heeft u gevelornamenten die gerestaureerd of gereproduceerd moeten worden? Neem contact met ons op voor meer informatie of om onze showroom te bezoeken. Hier kunt u o.a. zien wat de mogelijkheden zijn in diverse materialen en afwerkingen. Ook liggen hier meerdere soorten gevelversieringen uitgestald als consoles, rozetten en sluitstenen.

 • Balustrade Rupelmonde

  Reproductie van de balustrade in kunststeen.

 • herstellen van ornamenten

  Het plaatsen van diverse consoles in de Paterskerk.

 • Reproducti van balkonconsoles

  Reproductie balkonornamenten, Stationsweg Den Haag.

 • restauratie ornament

  Herstellen en plaatsen van ornamenten op locatie.

 • Gekopieerde fenix renswoude

  Replica Fenix kasteel Renswoude in composiet.

 • balkonornamenten

  Nagemaakte balustrade en ornamenten van een balkon.

 • restauratie ossenogen zink

  Restaureren van zinken ossenoog.

 • Replica kuif Vegtvliet

  Kuif 7 x 3 meter, van huize Vegtvliet in Breukelen.