Lid for planters cemetery Baarn

Voor de begraafplaats in Baarn heeft Reszto de siervazen bij de ingang van nieuwe deksels voorzien in opdracht van Margot van Os Restoration.

De siervazen waren toe aan onderhoud en door de tand des tijds vervuild geraakt. Margot van Os heeft deze vazen eerst grondig schoongemaakt met water en alle loszittende delen verwijderd. De scheuren en missende delen werden aangeheeld met een restauratiemortel.

In de winter zit er geen beplanting in de vazen en daarom wilde de begraafplaats weer deksels op de modellen om het geheel netjes af te sluiten. Vroeger zaten er ook deksels op en daar waren nog wat oude foto’s van te vinden. A.d.h.v. die foto’s werd er door Margot een deksel gemodelleerd met schuim en gips conform het oude model.

Dit gipsen model werd gebruikt om de siliconen mal van te maken. In de mal werd met glasvezelverstevigd polyester een reproductie van de deksel gemaakt. Dit is een ontzettend sterk en duurzaam materiaal en heeft ook het voordeel dat het dun verwerkt ook een erg licht materiaal is. Met deze methode kon Reszto deksels maken die makkelijk te plaatsen en te verwijderen zijn van de siervazen.

Alle onderdelen werden verlijmd en vastgezet met rvs draadeind zodat er een sterk eheel ontstond. Na montage werd het geheel geschilderd in een duurzame matte verf. De deksels zijn weer geplaatst op de siervazen en staan er weer prachtig bij voor de ingang van de begraafplaats.

Heeft u siervazen die aan restauratie toe zijn? Of wilt u meer informatie over reproducties van oude tuinvazen? U kunt contact met ons op nemen via de mail of telefoon.

  • Oude foto van de siervaas met deksel.

  • Siliconen mallen gemaakt van de gipsen deksel.

  • Het monteren van de glasvezel onderdelen.

  • De deksels worden geschilderd met een duurzame matte verf.

  • Deksels passen perfect over de oude siervazen.

  • De siervazen zien er weer fris en strak uit na de restauratie.

  • De ingang van de begraafplaats weer in oude glorie hersteld.